Ondersteuning :
Het audit- en certificeringsproject voor 11 musea werd mogelijk gemaakt dankzij de waardevolle steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Beschrijving van het museum :
Duik in de wereld van cacao en chocolade, bezoek een Maya-tempel waar 5000 jaar geleden cacaobonen werden gegeten, ga aan boord van het schip van Cortés dat de cacaobonen naar Europa bracht ; ontdek hoe chocolade in de 17e eeuw aan het Franse hof werd gegeten en hoe het in het begin van de 20e eeuw in België tot “praline” werd verwerkt.
Praktische informatie :
Alleen het museum is gecertificeerd, niet de werkplaats.
Reserveren is verplicht.
Demonstratie, proeverij en audiogids zijn bij de rondleiding inbegrepen.
Het museum doet veel om het bezoek aan te passen aan verschillende doelgroepen. De locatie kent echter verschillende obstakels.
Het museum ligt in de smalle straatjes van het centrum van Brussel en parkeren is niet eenvoudig.
Zoals vermeld op hun website zijn kinderwagens en elektrische rolstoelen niet toegestaan, omdat het bezoek het gebruik van 3 hefplatforms vereist, naast de aanwezige lift.